Fred Owren, s.1979

Työni johtoajatus on suunnitella kauniita ja kestäviä käyttöesineitä. Ymmärrys mittasuhteista on muotoilutyöni keskiössä.

Ensimmäinen suunnittelutyöni olivat puiset salaattiottimet, jotka tein osana opintojani.

Tärkeimmät työvälineeni ovat käteni ja silmäni, koska muoto syntyy niiden saumattomasta yhteistyöstä.

Innostun keraamisen materiaalin haasteista ja mahdollisuuksista, ja haluan rikkoa rajoja keraamisen materiaalin käytössä. Myös ympäröivä muotoilu, laadukkaiden materiaalien käyttö ja viimeisen päälle toimivat esineet inspiroivat minua.

Inspiroiva paikka sijaitsee saaristossa ja lähellä merta, siellä voin elää vain siinä hetkessä.

Jos en olisi suunnittelija ja mallintekijä, voisin olla lumilautailija. Olen laskenut 5-vuotiaasta saakka ja lautailun vauhti ja vapaus viehättävät minua.

Vastapaino työlleni on musiikki.

ASTIASTO

Astiasto on ensimmäinen suunnittelemani tuoteperhe ja siinä näkyy tyylilleni ominainen uskollisuus mittasuhteiden tasapainolle. Mittasuhteiden muodostama suoralinjaisuus ja selkeys ovat minulle tärkeitä, koska mielestäni yksinkertaisuus on kaunista. Tyyliäni voisi kutsua minimalistis-funktionaaliseksi.

Suunnittelussa minua ohjaa materiaali ja valmistusmenetelmät, joiden perusteella teen lopulliset valinnat tuotteiden yksityiskohtien suhteen. Toivon että muotoiluni miellyttää käyttäjän silmää vielä vuosikymmenien päästä.