Yrityksemme arvoina eettinen tuotanto, design, laatu sekä käytettävyys näkyvät läpi tuotantoprosessin – aivan kuten oli selvää jo VAJA Finlandin tuoteperheen ensimmäisiä osia suunniteltaessa ja valmistettaessa pienen merenrantakaupungin puuverstaassa vuonna 2011. Vaikka tuotantomme on sittemmin siirtynyt Porvooseen, ei yrityksen alkuaikojen perusperiaatteista ole luovuttu.

 

Pienestä verstaasta teolliseen tuotantoon

Ensimmäiset tuotteemme, kannu, purkki ja mini kuppi, valmistuivat Loviisassa vanhaan puuvajaan perustetussa verstaassa, missä näiden tuotteiden suunnittelu, tuotekehitys ja valmistus tapahtui yrityksemme ensimmäisten toimintavuosien ajan.

 

Vaja_Loviisa

 

VAJA_Finland_Fred_Loviisa_tuotanto

 

vajafinland_loviisa_reso300

 

Tuotantovolyymien noustessa tuotteiden valmistus siirtyi Porvooseen vuonna 2016, jossa on mahdollista valmistaa kaikki tuotteet saman katon alla alusta loppuun. Oma tehdas mahdollistaa VAJA Finlandille kotimaisen käyttöesineiden muotoilu- ja tuotantoperinteen jatkamisen sekä laadukkaiden ja hyväksi havaittujen valmistusmenetelmien hyödyntämisen.

 

VAJA_Finland_tuotanto 1_reso200

 

vajafinland_production 5_c_petri_anttila_reso300

 

Muotoilijan, tuotekehityksen ja tuotannon yhteistyö

Uunin, mikron ja astianpesukoneen kestävien vitroposliinista valmistettujen astioiden korkea laatu ja eettisyys on mahdollista taata koko tuotantoketjun osalta kun kaikki työvaiheet tapahtuvat saman katon alla ja työnantaja tuntee työntekijänsä ja näiden työolosuhteet.

Läpinäkyvyyden lisäksi työskentely samoissa tiloissa helpottaa myös suunnitteluprosessin aikana tarvittavaa muotoilijan ja tuotekehityksen läheistä yhteistyötä. Muotoilijoiden ja tuotannon välisen yhteistyön avulla pystytään varmistamaan tuotteiden korkea laatu niin muotoilun, materiaalien kuin tuotteiden viimeistelyn osalta. Erilaista osaamista ja ammattitaitoa yhdistämällä perustettu yrityksemme VAJA Finland on taidonnäyte kuinka parhaimpaan lopputulokseen päästään juuri tiivistä yhteistyötä tekemällä läpi tuotekehitys- ja tuotantoprosessin.

 

vajafinland_Helmi_musta