Jokainen meistä löytää ympäriltään elementtejä, jotka tuovat turvaa, toimivat elämämme kiintopisteinä ja toisaalta myös inspiraation lähteinä. VAJA Finlandin perustajia Henna Lambergia ja Fred Owrenia metsien ja meren läheisyys sekä rauhoittaa että inspiroi. Niin muotoilijan kuin mallintekijän ammatissa luovuus on päästettävä valloilleen, ja idyllisessä ympäristössä sille suodaan oivat mahdollisuudet.

 

Elämän ilo ja monimuotoisuus näkyy koristeessa

Koristesuunnittelijana omassa keramiikkayrityksessään toimiva Henna halusi feminiineillä kevyillä ja pyöreillä viivoilla tuoda vastakohdan miehensä Fredin luomien tuotteiden maskuliinisille muodoille. Vuonna 2011 luotuun Sirkus-koristeeseen Henna halusi täyttää koko koristeltavan pinnan tapettimaisesti.

“Sirkus-koriste sai aikoinaan inspiraationsa ennen kaikkea itämaisesta arkkitehtuurista ja art decon koristeellisuudesta, jotka molemmat kiehtovat minua henkilökohtaisesti hyvin paljon”, Henna kertoo.

Sirkus-nimeä kantavalle koristeelle löytyy luonnollinen selitys kuviota tarkkaan katsottaessa – koristeesta löytyvä pellen naama vie ajatuksemme sirkukseen ja lähellämme oleviin elämän iloisiin hetkiin.

“Ihmisten erilaiset elämäntavat ja historia, sekä erilaiset kulttuurit ovat minulle loputon inspiraation lähde”, Henna iloitsee.

 

vajafinland_Sirkus_pun

 

vajafinland_sirkus_musta

Riemukkaan Sirkus-koristeen mustavalkoinen väritys on VAJA Finlandin tuotevalikoiman yksi suosituimmista kuoseista.

 

Suomen neljä vuodenaikaa antaa ainekset luoviin ideoihin

Koska Henna muiden VAJAlaisten tapaan elää arkeaan Suomessa, on selvää, että myös neljä vuodenaikaa ja alati muuttuva luonto inspiroi. Vuonna 2013 lanseeratun toisen koristeemme, graafisen Helmen, voi nähdä saaneensa inspiraation luonnon ja kukkien kauneudesta.

“Toiseen koristeeseen halusin jotain kukka-aihetta, mutta en kuitenkaan kukkaa. Näen koristeen itse enemmän viittauksena vanhojen kivitalojen kiviin hakattuihin reliefeihin. Toki koriste on kyllä suunniteltu Loviisassa keskellä kesää kukkien ympäröimänä”, Henna taustoittaa.

 

VAJA_Finland_Helmi_musta_pala

 

Tapettimaisen Sirkus-koristeen vastapainoksi Helmi-koriste esittelee keramiikkatuotteiden kaunista valkoista pintaa huomattavasti enemmän. Myös Helmi-koristeen läpikuultava vaaleansiniharmaa väri muistuttaa meitä talven kauneudesta ja haivahduksesta jäätä. Tiesithän, että kaikkien keramiikkatuotteiden koristeet siirretään tuotteisiin käsin Porvoon tehtaallamme luonnon läheisyydessä?

 

vajafinland_production 1_c_petri_anttila_reso300

 

Kumpi koristeista on sinun suosikkisi?