Ensimmäiset Porvoon tehtaallamme valmistetut, Japanin markkinoille tilatut Muumi-teemaiset mukit tulivat myyntiin Japanissa syyskuussa ja nyt uusi erä ja uusi muki ovat löytäneet tiensä japanilaisten designystävien koteihin.

 

 

Tehtaallamme on tänä vuonna käynyt kuhina kun olemme valmistaneet tuhansittain muumimukeja Japaniin myytäväksi. Mukin mallina toimii mm. Helmi- ja Sirkus-mukeistamme tuttu oma mukimme, johon Muumi-koristeet on aseteltu ilmaisemaan Muumi-sarjakuvien maailmaa mahdollisimman tarkasti.

Ensimmäiset omalla tehtaallamme valmistamamme Muumi-teemaiset mukit, LOVE ja FRIENDSHIP, tulivat eksklusiiviseen myyntiin syyskuun lopussa uuden Muumi-sarjakuvia esittelevän näyttelyn yhteydessä. Muumipapan kuvituksella koristeltu kolmas muki LIFE on nyt myös saapunut Japaniin, jossa Suomessa valmistettua keramiikkaa osataan arvostaa enemmän kuin monessa muussa maassa.

 

Moomin-by-VAJA-Finland_photo_Satoshi_Nagare

 

Moomin-by-VAJA-Finland_photo_Satoshi_Nagare

LIFE Kuva: Satoshi Nagare

 

Koristeet suunniteltu Japanissa ja mukit valmistettu kokonaisuudessaan Suomessa

Muumi-aiheisten mukien koristeet on suunniteltu Japanissa Matsuya Ginzan ja Scandexin yhteistyönä Tove Janssonin originaalikuvitusten pohjalta. Mukien myynti aloitettiin syksyllä Scandexin myymälässä Matsuya Ginza tavaratalossa Tokiossa ja nyt mukeja saa myös Scandexin myymälästä Daimaru Sapporo tavaratalossa sekä Scandexin verkkokaupasta.

Uudet muumimukit kiinnostavat japanilaisia vahvan Muumeihin kohdistuvan rakkautensa vuoksi sekä siksi, että ne ovat valmistettu juuri Suomessa. Suomalainen laadukas ja kestävä design kiinnostaa maailmalla, ja japanilaisia kiehtoo erityisesti Suomessa valmistetut designtuotteet, joita VAJA Finlandin kaikki keramiikkatuotteet ovat.