VAJA Finland on syntynyt intohimosta laadukkaita, ajattomia ja käytännöllisiä tuotteita kohtaan.

Kiinnostus keraamisen materiaalin haasteisiin ja arvostus suomalaista käsityötaitoa kohtaan yhdisti meidät aiemmissa työtehtävissämme Arabian tehtaalla. Samalla alkoi myös VAJA Finlandin tarina, vaikka sitä emme silloin vielä aavistaneet.

Muutimme pieneen merenrantakaupunkiin noin 100 km päähän Helsingistä. Loviisan idyllisyys, metsien ja meren läheisyys inspiroi meitä, ja päätimme kokeilla mitä seuraisi, jos yhdistäisimme mallintekijän ja muotoilijan ammattitaitomme. Remontoimme työtilat pihapiirissämme olevaan vanhaan puuvajaan, missä aloitimme tuoteperheen ensimmäisten osien suunnittelun, tuotekehityksen ja valmistuksen.

Hiljalleen kypsyi ajatus brändistä, joka yhdistäisi arvomme. Pieteetillä valmistetut käyttöesineet, suomalainen laatu ja toimiva design ovat mallistomme kulmakiviä. Alusta asti oli myös selvää, että tuotantomme pysyy Suomessa omassa tehtaassamme, jolloin voimme varmistaa tuotteiden korkean laadun ja koko tuotantoketjun eettisyyden.

Nykyisin toimimme Porvoossa missä kanssamme työskentelee joukko keramiikka-alan ammattilaisia. Me VAJA Finlandissa luomme kaunista ja oivaltavaa designia, joka yllättää toimivuudellaan ja säilyy myös seuraaville sukupolville.

Fred Owren & Henna Lamberg

Skandinaavisia muotoja ja kotimaista laatua

Vuonna 2011 perustettu VAJA Finland syntyi tarpeesta luoda laadukas ja ajaton astiamallisto hyviä käyttö-ominaisuuksia unohtamatta. Tuotteiden muotoilu seuraa eleganttia ja pelkistettyä linjaa yhdistettynä graafisiin, koristeellisiin kuvioihin. Vitroposliinista valmistetut pinottavat kupit ja monikäyttöiset astiat ovat astianpesukoneen kestäviä ja soveltuvat myös uuniin ja mikroon.

Korkealaatuiset tuotteet valmistetaan omassa tehtaassa perinteistä käsityötaitoa vaalien. Tehtaan sydämessä toimiva tuotekehitysosasto työskentelee tiiviissä yhteistyössä muotoilijoiden ja tuotannon kanssa, ja varmistaa tuotteiden erinomaisen laadun niin muotoilun, materiaalien kuin tuotteiden viimeistelyn osalta.

Nykyisin toimintamme sijaitsee käsityöperinteestään tunnetussa Porvoossa.

Arvot

Design

Parhaimmillaan se piristää arkea, viimeistelee juhlan ja on toimiva ja käytännöllinen. VAJA Finlandin designin punainen lanka on eri elementtien välinen tasapaino ja harmonia.

Laatu

Syntyy koko tiimimme yhteistyönä. Käsityön tinkimätön laatu ja viimeistellyt tuotantoprosessit yhdessä tarkoin valittujen raaka-aineiden kanssa muodostavat tuotteillemme halutun laatutason, ja saa tuotteemme säilymään myös seuraaville sukupolville.

Innovatiivisuus

Kuuluu jokaiseen työpäiväämme. Jokainen uusi tuote haastaa sekä tuotekehitys- että tuotantotiimin hakemaan uusia ratkaisuja tehokkaan tuotantoprosessin ja suunnittelijan näkemyksen yhdistämiseksi.

Eettiset työolot

Avoimuus ja tuotannon läpinäkyvyys ovat toimintamme kulmakiviä. Posliinituotteet valmistetaan omassa tuotannossa Porvoossa, joten tunnemme työntekijämme ja tiedämme tarkasti millaisissa työ-oloissa he työskentelevät.