Ensimmäiset Porvoon tehtaallamme valmistetut, Japanin markkinoille tarkoitetut Muumi-teemaiset mukit tulivat myyntiin Japanissa syyskuussa. Erityisesti Suomessa valmistettu design kiinnostaa japanilaisia ja yrityksemme tavoitteena on tulevien vuosien aikana tulla merkittäväksi keraamisen muotoilun design-brändiksi Suomen lisäksi maailmalla.

 

Positiivinen paine laajentua ja kasvaa

VAJA Finlandin suunnittelu ja tuotanto tapahtuu kokonaisuudessaan Suomessa, millä yrityksemme haluaa omalta osaltaan täyttää aukkoa, jossa keraamisen valmistuksen osaaminen ja kapasiteetti on jo useamman vuoden ollut häviämässä Suomesta.

Design ja korkea laatu ovat vuonna 2012 perustetun yrityksemme arvojen perusta ja siksi tuotteiden vastaanotto on ollut häikäisevän positiivista niin Suomessa kuin ulkomailla. Vuoden 2020 tuotanto myytiin loppuun jo alkusyksystä 2020 ja myös ensi vuoden tilauskirjat ovat täyttyneet erinomaisen hyvää vauhtia.

Yrityksemme toimitusjohtaja ja luova johtaja Henna Lamberg summaa, kuinka VAJA Finlandilla on jo nyt paine laajentua ja työllistää. “Tämä on tietenkin vain ja ainoastaan positiivista, etenkin näinä aikoina kun Suomessa uutisoidaan jatkuvasti irtisanomisista ja tehtaiden sulkemisista”, Henna sanoo.

 

vajafinland_production 9.reso300

 

Suomessa valmistetut Muumi-aiheiset mukit suuressa suosiossa

Ensimmäiset Suomessa valmistamamme uudet Muumi-teemaiset mukit tulivat eksklusiiviseen myyntiin Japanissa syyskuun 2020 lopussa uuden Muumi-sarjakuvia esittelevän näyttelyn yhteydessä. Rajattu erä Japanissa suunniteltuja mutta Suomessa valmistettuja mukeja myydään ainoastaan Scandexin myymälässä Matsuya Ginza tavaratalossa Tokiossa.

 

 

VAJA Finland Japanissa

Koristesuunnittelusta omassa yrityksessään vastaava Henna iloitsee yrityksen menestyksestä Japanissa. Tällä hetkellä vientiin menevistä tuotteista suurin osa suuntaa Japaniin, jossa Suomessa valmistettua keramiikkaa osataan arvostaa enemmän kuin monessa muussa maassa. Myös VAJA Finlandin täyden malliston julkaisua Japanissa vuonna 2021 odotetaan erityisesti Matsuya-tavaratalossa innolla.